header co kinderschap

Co-kinderschap

Scheiden, durf het anders te doen…

Co-kinderschap, een term die de lading dekt om vanuit een ander perspectief invulling te geven aan je scheiding. Zie scheiding niet meer als een gevecht, als een doodlopende straat, zie je scheiding als een nieuwe start voor alle betrokkenen… Ja, niet alleen een nieuwe start voor degene die het nest verlaat, ook voor de achterblijvers, vooral een vernieuwde blik op een scheiding voor de kinderen.

Co-kinderschap, de tegenhanger van co-ouderschap. Bij co-ouderschap delen de oudersop gelijke wijze de kinderen, verdeeld over twee verschillende huishoudens. Bij co-kinderschap blijven de kinderen in het ouderlijke huis en komen de ouders, op gelijke wijze op verschillende momenten naar de kinderen toe, in hun ouderlijke huis.

Wat vraagt deze aanpak van de betrokkenen?

Een mindset shift om aan de voorkant van je scheiding het beste te willen voor alle partijen. Een duurzame constructieve communicatie tussen beide ouders is sowieso al een verstandige zet (sorry voor dit onvoorwaardelijke oordeel van de auteur) en in deze vorm cruciaal om de kinderen in hun natuurlijke habitat te laten verblijven. Niet alleen verandert er al een hoop voor je kinderen, en dat wat gelijk kan blijven (hun kamer, hun spullen, hun vertrouwde weg naar school, naar vriendjes) kun je toch op een bijzondere wijze intact laten.

Denk er eens over na, wat de impact op de langere termijn kan zijn als je aan de voorkant in harmonie kunt scheiden om aan de achterkant minder gedoe over te houden…

Wil je er eens verder over doorsparren, neem gerust contact met mij op, 10 jaar geleden heb ik het op deze manier gedaan en dat heeft geen belemmering noch onnodig verdriet opgeleverd voor mijn ex-partner en onze kinderen… praat er over, dat helpt.

lees ook het persoonlijke interview

IMG 0705

Tjarda Dubois

Irisstraat 30
1214 ET Hilversum

T: 06 45 31 40 54
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 32106097
BTW NL002072354B47

Social Media

Schrijf je in voor nieuwsbrief/blog

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | © Dubois Mediation & Coaching