New coaching

Coaching

Van mens tot mens hebben we behoefte aan persoonlijke gesprekken over dagelijkse dingen, waar je tegenaan loopt en waar je zelf niet zo snel zomaar uitkomt. Het zijn geen schokkende dingen, het is voor je gevoel wel storend dat je niet verder komt. 

In de tijd dat we in een gemeenschap leefden, in dorpen met een duidelijke structuur van gezin, werk en kerk, kon je terecht bij de pastoor of in de kroeg. 

Met de toenemende welvaart en het daarbij behorende gevoel van druk zijn en een meer individualistische kijk op de samenleving, hebben we het beeld dat die structuur veel minder aanwezig is. Bij het koffiezetapparaat op je werk kun je het hebben over wat je op tv zag, wat er op social media voorbij kwam, maar meer diepgang dan dat is daar niet te vinden. Is er de plek ook niet voor. 

Thuis zijn er de besognes van balans werk-prive waar we allemaal onze eigen voorbeelden van hebben.

En naar de pastoor gaan behoort niet overal meer tot een van de bekende wegen om te bewandelen. Via de huisarts een consult regelen bij de psycholoog is vaak net een brug te ver. 

… gelukkig is er het kort-maar-krachtige on-the-spot coaching moment dat je dagelijks kunt boeken door naar je vertrouwde coach een sms/whatsapp te sturen: heb je even tijd vandaag? Neem je nu een maandabonnement dan is de eerste week gratis om kennis te maken met deze manier van hulpverlening.

Zo simpel kan het zijn. Voor snelle vragen, voor op het eerste zicht doorsnee vragen, voor vragen met diepgang, voor vragen over je volgende stap, voor vragen over je pubers, je ouders, je zelf, blijf er vooral niet mee zitten. Neem de stap, bel even, zoek contact, stel je vraag, en na 15 tot 30 minuten kun je weer verder. Het werkt echt. 

Je hoort wel eens de cliché, de helft van Nederland loopt bij een coach, en daarmee is de andere helft de coach. Nu hebben coaches zelf ook coaches nodig om in sync te blijven met hun vak en hun eigen ontwikkeling. Dat is een schone zaak. In mijn beleving kan iedereen wel eens een coach gebruiken, in de sportbranche is dat de normaalste zaak van de wereld. Waarom dan niet voor alle andere branches?

Tjarda Dubois

Irisstraat 30
1214 ET Hilversum

T: 06 45 31 40 54
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 32106097
BTW NL002072354B47

Social Media

Schrijf je in voor nieuwsbrief/blog

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | © Dubois Mediation & Coaching