header blog
  • Start
  • Hoe je het van de zwaartekracht kunt winnen

Hoe je het van de zwaartekracht kunt winnen

Het is een cliché als we allemaal meer naar elkaar glimlachen, stralen we meer blijdschap uit, wat weer goed is voor elkaars en ons eigen gemoedsrust. Hoe kunnen we het dan winnen van de zwaartekracht?

 

Dus klein gebaar, groot resultaat en waarom doen we het dan niet?

Zwaartekracht!

We spenderen duizenden euro’s aan sportschool, aan fitnessprogramma’s etc. Dat doen we allemaal om onze spieren te verstevigen, er strakker uit te zien, om zo een goed gevoel te hebben over onszelf.

Wanneer we op straat lopen, wat zien we dan voornamelijk van elkaar? Ons gezicht! En laat nou juist dat deel zijn waar de zwaartekracht zo veel invloed op uitoefent! Alle spieren in ons gezicht gaan hangen, dat geeft ons een norse uitstraling, alsof we de gehele tijd in gedachten verzonken zitten. Geen wonder dat we de wereld als somber ervaren door het zien van al die sombere hangende gezichten…

Ontstaan er dan veel plooien, willen we die maar wat graag weg laten werken door filters…

Waarom niet onze gezichtsspieren trainen door meer te glimlachen!!

Het is een beweging, onze mondspieren een stukje omhoog trekken, en dat volhouden. Een spier die je traint, gaat vanzelf in shape zitten.

En als we dan in gedachten zo rondlopen, stel je voor, je gezicht wat naar beneden hangend, en met de glimlach nog steeds rond je mond, til je je hoofd wat op en je ziet mensen gewoon glimlachen, dan doe je zelf ook, het is de normaalste zaak van de wereld.

Dit is te simpel voor woorden en waarom doen we het niet? Gewoontes zijn er om te verbreken en het kost wat moeite om een tijd lang de zwaartekracht te trotseren door onze mondhoeken omhoog te houden.. En je weet het levert je ook veel op, je ontvangt wat je uitzendt, de glimlach terug. Dat gaat niet vanzelf, daar wil je de eerste paar dagen even bij nadenken. Ook een spier om te trainen!

Het is mijn missie om elke dag de wereld een beetje mooier en beter en vriendelijker te maken.

Dat doe ik door ondernemers te helpen bij het vinden en behouden van hun focus.

Dat doe ik door te schrijven over bewustwording, over de kleine simpele dagelijkse dingen, hoe we onze omgeving elke dag een beetje meer kunnen verduurzamen.

Van elke euro die ik hiermee verdien, doneer ik een vast percentage aan het Ouderenfonds en een vast percentage aan het Nationaal Jeugdfonds.

Zo draag ik mijn steentje bij aan een circulaire economie in dienstverlening door ons verleden te eren en onze toekomst te waarderen.

Tjarda Dubois

Irisstraat 30
1214 ET Hilversum

T: 06 45 31 40 54
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 32106097
BTW NL002072354B47

Social Media

Schrijf je in voor nieuwsbrief/blog

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | © Dubois Mediation & Coaching