header testi

Testimonials

DANIELLE
zelfstandig startende onderneemster

Als startende ondernemer heb ik regelmatig een “Tjarda momentje”.

Als virtueel business coach kan zij mij geheel op haar eigen wijze een spiegel voorhouden en mijn dilemma’s zichtbaar maken.


EUGENIE
schrijfster van levensverhalen

 Ik ken Tjarda vanuit een zakelijke context.

Toen ik laatst zelf tegen iets aan bleef lopen, zelfs een langere periode achter elkaar, opperde Tjarda het op te stellen met behulp van OASE, een methodiek voor tafel-opstellingen.

Kort en krachtig nam Tjarda me doelgericht mee op weg: ze doet dat geconcentreerd en respectvol. Binnen een mum van tijd bood de oplossing zich aan.

Opgelucht stond ik even later weer buiten en kon met gemak over de drempel, van wat ooit een probleem was, heenstappen. Een warme aanbeveling, ook voor jou!


THEO
collega mediator

Mijn complimenten voor je vernieuwde website. Zowel qua vormgeving als zeker de inhoud is de site een voltreffer. De site laat goed zien wie jij bent en hoe jij werkt. Jouw spirituele benadering komt goed tot zijn recht, maar ook de zakelijke kant is duidelijk.EDWARD
Zelfstandig professional

Mijn gesprekken met Tjarda zorgen ervoor dat ik zaken van een andere kant kan bekijken en mijn denken kan vernieuwen. Onze gesprekken geven me richting en visie.

Verder ben ik erg blij met de beslissingen die ik heb genomen het afgelopen half jaar. Ik voel me bevrijd en vol energie.

Bedankt voor je support en onze gesprekken.


SEBASTIAAN
werkzaam bij een gemeente en single dad van een volwassen zoon

In mijn werkzame leven heb ik vaak goedbedoeld collega’s willen helpen omdat ik nu eenmaal het idee heb dat ik zie waar ze meer worstelen. Het werd echter niet echt op prijs gesteld en dat stemde mij zeer verdrietig. Waarom kon niemand dat horen? Ik bedoelde het toch goed? Nu mijn zoon het huis uit is en ik al heel lang geen contact meer heb met zijn moeder, de vrouw voor wie ik echt alles op zij zette, voel ik mij alleen en verlaten door iedereen om mij heen.

De methode A.A.R.D.E. die Tjarda mij mee gaf, heeft het voor mij helder gemaakt wat nu projectie en perceptie precies inhouden. Het heeft mij bewust gemaakt van mijn eigen gevoelens en hoe ik die dus terug zag in mijn collega’s. Als ik zelf in een mineur stemming zit, dan kleurt dat mijn blik op de wereld en zie ik diezelfde mineur in de ander. Alleen ik wilde dat niet bij mezelf zien, omdat mij dat een naar gevoel gaf. Dus richtte ik mij liever op de ander. En die zit daar niet op te wachten! Wat een eye opener! Natuurlijk ontstaat er dan telkens weer een situatie van onbegrip, van niet gehoord worden en van je niet gewaardeerd voelen: zowel bij mijn collega’s als bij mij zelf.

Kan ik dan helemaal niets meer zeggen wat ik bij een ander waarneem? Ja wel hoor, alleen heb ik geleerd om dat vanuit de IK-positie te doen…. Een aanrader, had ik dit maar veel eerder geweten… dan….


MARIE CLAIRE
zelfstandig onderneemster en moeder van 2 pubers

Tjarda heeft mij met veel enthousiasme begeleid naar een nieuwe stap. Zonder haar houvast, en de interactie met de kleine groep, was ik niet zo gemakkelijk door die muur van angst heen gelopen. Dat heeft mij een bevrijd gevoel gegeven. De afgelopen jaren kwam ik regelmatig in situaties terecht als een doodlopende straatje. Zelf begon ik dan met frisse moed aan een nieuwe weg en dan weer bam! tegenslag. Ik was blind voor mijn eigen patronen. Door haar methodiek kan ik nu zelfreflecteren op mijn situaties waar ik in verzeild ben geraakt. Ik herken het gevoel en weet nu dat ik het wel kan.

Ik zie, ik voel en ik weet: ik ervaar nu evenwicht.


PETER
docent natuurkunde aan een middelbare school en vader van drie kinderen

Ik liep tegen het feit aan dat ik achterop raakte bij het nakijken van toetsen, waardoor ik uiteindelijk mezelf overal achterop zag raken. Dus niet alleen bij het nakijken van toetsen en bij het voorbereiden van vergaderingen, ook thuis raakte ik in de stress. Ik vroeg coaching aan en zo kwam ik bij Tjarda terecht. Na een aantal intensieve gesprekken, op de zeer karakteristieke wijze van Tjarda, kreeg ik zicht op wat mijn ondermijnende overtuigingen waren bij het nakijken van toetsen.

Het resultaat was verbluffend en liep als een sneeuwbal door in mijn andere werkzaamheden en ook thuis! Een absolute aanrader.


KLARA,
vrouw van een DGA en moeder van drie bijna volwassen kinderen

Regelmatig kom ik bij Tjarda in de praktijk als ik weer eens kortsluiting ervaar in mijn hoofd. Naast de adviezen die ik elke keer meekrijg om thuis zelf te doen, vind ik het gewoon prettig om er met Tjarda toch over te praten. Dan kan ik beter de kortsluiting, en vooral het waarom daarvan, plaatsen. Ik herken nu wel de symptomen van de kortsluiting in mijn hoofd: razend drukke gedachtes die alle kanten op vliegen, geen rust in mijn hoofd, druk achter mijn ogen, zwaar gevoel op de borst, keel dichtgeknepen alsof er een hand omheen zit, overal tintelingen in mijn armen, handen en vingers, niet stil kunnen zitten, niet meer weten waar ik ben en wat ik van plan was te doen en vooral heel veel huilen. Het herkennen van de verschijnselen is een kant van het verhaal, de aanleiding vind ik zelf nog onduidelijk aan te zien komen. In gesprek met Tjarda komen we daar wel achter. En dat geeft mij een heel sterk gevoel. Tijdens zo’n kortsluiting in mijn hoofd aanval doe ik het volgende: om mijn gedachten te kunnen dempen ga ik heel snel en zo veel mogelijk ongecontroleerd bewegen met heel mijn lijf. Er mag vooral geen motief inzitten, met andere woorden is mijn duidelijk gemaakt, je moet zoveel mogelijk je hersenen voor de gek gaan houden en vooral niet gaan nadenken over de passen die je zet. Terwijl je zo heen en weer beweegt, praat je jibberisch, dat is het uitspreken van klanken, het mogen vooral geen herkenbare woorden zijn, een soort wartaal dus. Dit bewegen en wartaal doe ik zo lang als mogelijk is, ongeveer 10 minuten.

Dan ga ik stil liggen en voordat ik mijn handen op mijn buik leg en me concentreer op mijn buikademhaling, ervaar ik eerst alle sensaties in mijn lijf door het bewegen: heerlijk al die tintelingen….daarna pak ik de telefoon en bel Tjarda voor een energetisch en zinvol gesprek.


Tjarda Dubois

Irisstraat 30
1214 ET Hilversum

T: 06 45 31 40 54
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 32106097
BTW NL002072354B47

Social Media

Schrijf je in voor nieuwsbrief/blog

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | © Dubois Mediation & Coaching