header tjarda

Tjarda Dubois

D.U.B.O.I.S. – Dialoog & Unieke Bemiddeling – Oplossing In Stabiliteit

DSC09437 215x300

"Beschouw je leven als je eigen kunstwerk: levenskunst"

Wil je hier hulp bij, kun je dat bij mij komen halen.. in de vorm van persoonlijke ontwikkeling, levenscoaching, conflictcoaching, on-the-job-coaching, loopbaancoaching en vooral zinvolle gesprekken over waarde creërende levensinstelling. 

Het verhaal achter elk kunstwerk vertelt je niet alleen wat de kunstenaar er mee bedoelt. Vaak willen ze je dat ook niet echt vertellen. Het kunstwerk vertelt je hoe je kijkt en hoe je het in je opneemt.  Het kunstwerk vertelt je ook hoe het met jouw kernwaarden resoneert - dat is de vertaalslag naar je eigen Kunstwerk: Jij Zelf!

"Met de juiste intentie iets creëren

levert creaties op van een dusdanige schoonheid en gelaagdheid dat je kunt blijven kijken. Volgens Aristoteles en zijn deugdenleer is de ‘juiste’ intentie het midden tussen geheel gedachteloos en aan de andere kant van het spectrum iets doen vanuit complete bezieling - en het juiste midden vinden betekent in essentie dat je beide kanten ooit hebt opgezocht"

"Echt kijken betekent ook, voor mij althans, ook echt luisteren, naar je eigen kleurrijke geluid.

Wat hoor je dan? Welke gedachten gaan er door je heen? Welke associaties zie je voor je verschijnen? Na elke kunstwerkelijke ontmoeting dat ik in mijn leven heb gehad loop ik ervan weg met meer zintuigelijk bagage dan ervoor. Het moge duidelijk zijn dat, in welke stad ik ook ben, ik graag tijd maak voor een museum bezoek en met de museumjaarkaart is dan geen straf"

Zakelijke achtergrond

Na het gymnasium aan de Europese school te Bergen hebben doorlopen, ging Tjarda de medische richting in. Na een studie Medisch secretariaat in Antwerpen en Farmacie te Leuven kreeg ze interesse in de natuurgeneeskunde (Academie voor natuurgeneeskunde in Hilversum) en in het bijzonder de voeding. Het was dan ook niet vreemd dat zij toen overstapte naar het vakgebied diëtetiek. Haar carrière kreeg een wending toen haar het management en marketingkanaal hiervan aansprak. Na Nima-A en -B met succes te hebben afgesloten, zette ze zich, in 1984, in voor een medische groothandel. Daarna werkte ze aan diverse projecten en systemen voor debiteurenbewaking, logistiek, marketing en facilitaire zaken tot 2004. Ze wist in 2000 na vier jaar avondstudie de HEAO te halen, hetgeen haar van pas kwam bij de commerciële kanten van haar projecten. Ze ontdekte haar managementkwaliteiten die steeds meer op het terrein van het samenbrengen van mensen en het oplossen van conflicten kwamen te liggen. In 2004 begon ze voor zichzelf en startte haar bedrijf Structuurorganisator en Dubois Mediation & coaching. Voor de franchiseorganisatie Impulsus werkte ze als trainer coach on-the-job in werkplekmanagement. Daarnaast gaf ze vanuit haar bedrijf “De Kleine Filosoof” kringgesprekken in het kader van Filosoferen met Kinderen. Vanuit interesse en beroepsoriëntatie volgde ze de opleidingen NLP practitioner en master, Kindercoaching en Gezins- en kindercoaching, Mediation, Basis Filosofie en Levenskunst en Mindful Analysis bij verschillende instituten.

Tjarda schreef in 2014 het boek “Conflict, ja graag” waarin ze beschrijft dat conflicten niets anders zijn dan een wijze van communiceren. Je kunt ervan leren en vooral je eigen rol erin herkennen.

Tjarda is een energieke vrouw die indruk maakt, mensen aanspreekt en met haar enthousiasme iedereen kan motiveren. Een vrouw die het bedrijfsleven en het gezin uit de praktijk kent, die met twee voeten op de Aarde staat en die met haar eigen methodiek (AARDE) mensen en groepen (weer) op het goede spoor weet te krijgen.

Tjarda: "Tijdens mijn jaren als CIEP coach (coaching in efficiency program) heb ik de liefde en waardering opgepakt voor het vak coaching (en in training voor kleinere groepen). Mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik vormgegeven door het volgen van opleidingen in systemisch coachen, de NLP master practitioner, lichaamswerk, TA, Voice Dialogue, MDI profielen, Sprial Dynamics en vooral training krijgen in veel coachingsmethodieken, waaronder methodiek volgens Covey, het outcome model en Co-Active coaching"

Persoonlijke achtergrond

Verwekt in Parijs, geboren in Karlsruhe en getogen in Bergen Noord-Holland met een Belgische nationaliteit schetst de vele (culturele) kanten van Tjarda. Haar bourgondische Belgische aard gemengd met haar Nederlandse nuchtere kijk op de wereld kenmerkt haar bijzondere visie op de maatschappij. Met haar brede interesses zocht ze iedere keer middels studies, cursussen en trainingen naar diepgang. Kunst en natuur hebben een bijzondere plaats in haar leven. Ze kan van beide intens genieten en voelt zich voor het laatste ook medeverantwoordelijk. Ze is zich bewust van het gevolg van haar handelen en probeert dan ook zo duurzaam als mogelijk is te leven. Daarnaast is ze op de eerste plaats een zorgzame moeder van twee kinderen. Nu haar kinderen net op eigen benen staan, kijkt ze voldaan terug op de afgelopen 20 jaar.  Het ging niet alleen maar over rozen, want in 2010 werd het gezin getroffen door een scheiding. Kenmerkend voor Tjarda is de wijze waarop ze, samen met haar ex, naar een oplossing gezocht heeft, waarbij de kinderen er het beste uitkwamen. Zij mochten in het ouderlijk huis blijven wonen en de ouders losten elkaar in de zorg naar de kinderen af. Daardoor kregen ze niet ook nog eens te maken met een verandering van omgeving en vrienden. Mediation in je eigen praktijk. Niets is moeilijker dan dat, maar ook dat kenmerkt de creatieve en intelligente manier van handelen van Tjarda.

Wat houd ik zij zich graag mee bezig in haar vrije tijd

Museum bezoek, bloggen, klassiek concert, verduurzamen, natuur, art films, kunst, koken, minimalisme, vakliteratuur bijhouden over filosofie, psychologie, coaching en de arbeidsmarkt. 

Tjarda Dubois

Irisstraat 30
1214 ET Hilversum

T: 06 45 31 40 54
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK 32106097
BTW NL002072354B47

Social Media

Schrijf je in voor nieuwsbrief/blog

Algemene Voorwaarden | Privacy statement | © Dubois Mediation & Coaching